2019. április 22., hétfő,  Csilla és Noémi
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu

 
   
 

Helyismereti adatbázis keresőfelülete

Helyismereti adatbázis kereső
3884
Adatlap típusa: Sajtó
Kihelyezett tanácsülés Csárdaszálláson / Szekeres András == Békés Megyei Népújság, 1982.09.30
T.: Szűcs Lajos; Schupkégel Sándor; beszámoló a települések közötti kapcsolatról, a tanácshatározatok végrehajtásáról; tanácsülés; Csárdaszállás; gázvezeték építése.

p.3.
Tegnap, szerdán délután Csárdaszálláson tartotta kihelyezett ülését Mezőberény nagyközség Közös Tanácsa. Az első napirendi pont kezdetében a lejárt határidejű tanácshatározatok végrehajtásáról, a végrehajtó bizottság két tanácsülés közötti munkájáról és a fontosabb intézkedésekről tájékoztatta a jelenlevőket Szűcs Lajos tanácselnök. Az előterjesztésből egyebek között kitűnt: intézkedtek a gázvezeték további építése, a Petőfi-szobor felállítása, a telefonközpont bővítése érdekében. A tanácselnök tájékoztatásul közölte: a Magyar Urbanisztikai Társaság felvette soraiba Mezőberényt, ezzel is elismerve azt a fejlesztést, amit az utóbbi évtizedben a nagyközségben megvalósítottak.
A következőkben Schupkégel Sándor társadalmi tanácselnök-helyettes terjesztette a tanácsülés elé a csárdaszállási tanácstagi csoport tevékenységét. Mint mondotta, idestova hét éve tartozik a 700 lelket számláló település a mezőberényi Nagyközségi Közös Tanács irányítása alá. A beszámoló hűen taglalta a két település között kialakult jó kapcsolatot, az együttműködés szép példáit. A tanácstagi csoport tevékenységével mindkét községben elismerést vívott ki magának, s elmondható: a csárdaszállási tanácstagi csoport a társközségi lakosság szemében az államhatalom jelenlétének biztonságát jelenti.
A tanácselnök-helyettes előterjesztése foglalkozott az apró falvak helyzetével. Ez esetben elmondta, hogy Csárdaszállás népessége az utóbbi években nőtt, a község megtartó képessége fokozódik. Ehhez hozzájárulnak mind a gazdasági szervek, mind pedig a település lakói. Társadalmi munkájukkal szépítik, fejlesztik községüket. Hét éve a községben az egy lakosra jutó társadalmi munka értéke 239 forint volt, tavaly csaknem 2520 forint.
A vitában elhangzott hozzászólások igen jónak értékelték Mezőberény és Csárdaszállás, valamint Mezőberény és a megyeszékhely tanácsának együttműködését. Kitűnt: megtalálták a fejlesztés erőforrásait, a két település együttműködését országosan is példásnak ítélik meg.
A következőkben dr. Bankó Mihály vb-titkár előterjesztésében hangzott el a zártkertek helyzetéről szóló beszámoló, majd a temetőkről szóló tanácsrendeletről a módosító javaslat. A tanácsülés bejelentésekkel ért véget.

 
 

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu
Könyvtárközi kölcsönzés: konyvtar@mezobereny.hu

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség