2019. augusztus 18., vasárnap,  Ilona
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu

 
   
 

Helyismereti adatbázis keresőfelülete

Helyismereti adatbázis kereső
3632
Adatlap típusa: Sajtó
Száz érsekújvári pionír üdül Mezőberényben == Békés Megyei Népújság, 1980.07.24
T.: diákok csereüdültetése; Hégli Gyula.

p.3.
A mezőberényi általános iskolák és a csehszlovákiai érsekújvári járási szakszervezeti bizottság 100 úttörő csereüdültetésére kötött szerződést ebben az évben. Elsőnek június 14-től 27-ig a berényi úttörők jártak a baráti országban. A kovacsovi pionírtáborban volt a szálláshelyük, innen utaztak pozsonyi kirándulásra, látogattak el a párkányi strandra, egy nemzetközi vízi táborba és az érsekújvári járás más nevezetes helyeire.
A vendégek július 15-én érkeztek autóbuszokkal Mezőberénybe, ahol az úttörőház udvarán berendezett állandó tábor kényelmes épületeiben kaptak helyet. A száz csehszlovák úttörő kitűnően érzi magát. Az első napon barátsági estet és tábortüzet rendeztek, ezen ott voltak a berényi úttörőcsapatok képviselői is, majd az elmúlt héten felkeresték a berényi üzemeket, a faipari ktsz-t, a MEZŐGÉP telepét és a Csaba Szőnyegszövő berényi részlegét. Egész napos kiránduláson voltak Szegeden, visszautazásukig még szarvasi, békéscsabai, gyomai és gyulai kirándulásokat terveznek.
Hégli Gyula, a vendégek vezetője, az érsekújvári járási úttörőelnök elmondta, hogy szeretnék, ha ez a kapcsolat a következő években folytatódna. Az előzetes tárgyalásokon most annak lehetőségét mérik fel, hogy a csehszlovákiai úttörők a Balaton mellett, a berényiek pedig Szlovákia más tájain töltenék el a két hetet.

 
 

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu
Könyvtárközi kölcsönzés: konyvtar@mezobereny.hu

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség