2019. június 18., kedd,  Arnold és Levente
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu

 
   
 

Helyismereti adatbázis keresőfelülete

Helyismereti adatbázis kereső
3629
Adatlap típusa: Sajtó
Egyben köszönetüket fejezik ki... Új létesítményt adtak át Csárdaszállűáson / M. Sz. Zs. == Békés Megyei Népújság, 1980.07.08
T.: létesítmény átadása; csárdaszállási Petőfi Tsz.

p.5.
A címben említett köszönet a csárdaszállási Petőfi Tsz építőbrigádját illeti, tolmácsolói pedig a Szegedi Postaigazgatóság, a takarékszövetkezet, a mezőberényi, csárdaszállási közös tanács és a műszaki átvevők. A bejegyzést a múlt hét péntekén tették az átvételi jegyzőkönyvbe, amikor az építők ünnepélyesen átadták azt az új épületegyüttest, amely ezentúl Csárdaszállás lakóit szolgálja, és hozzájárul a község jobb ellátásához. Helyet kap benne az új posta, takarékszövetkezet, tanácsi kirendeltség, tanácskozó, házasságkötő terem, felnőtt és gyermekorvosi rendelő, kézi gyógyszerraktár, valamint a hozzájuk tartozó szociális helyiségek, öltözők, mosdók.
Az átadás időpontja szeptember lett volna, tehát két
hónappal a tervezett idő előtt elfoglalhatták helyüket a társberuházók. S hogy a gyors munka is lehet jó, arra bizonyíték a már említett jegyzőkönyv, amely még azt is megállapítja, hogy hiánypótlás és minőségi kifogás nélkül dolgoztak az építők.
A Petőfi Tsz egyben eleget tett annak a kötelezettségének, miszerint a tanácstól korábban átvett épületrész helyett fedezi az új rendelőintézet költségeit, amely egyúttal a szövetkezet üzemi rendelője is lesz.
Jelenleg a társult intézmények dolgozói takarítják a kívül és belül tetszetős épületet, s a költözködés után rövidesen megkezdik működésüket.

 
 

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu
Könyvtárközi kölcsönzés: konyvtar@mezobereny.hu

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség