2019. április 22., hétfő,  Csilla és Noémi
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu

 
   
 

Helyismereti adatbázis keresőfelülete

Helyismereti adatbázis kereső
18966
Adatlap típusa: Sajtó
Egerben jártunk / Bagi Edina == Mezőberényi Hírmondó, 1995.07
T.: eger; Humánsegítő.

p.10
A Humánsegítő és Szociális Szolgálat az Országos Játék Alap által kiírt pályázaton nyert pénzből június 20-án egynapos kirándulást szervezett Egerbe, melyen a Szociális Otthon lakói és az Idősek Klubjának tagjai vehettek részt.
A kirándulás első állomása Kenderes volt, ahol Horthy Miklós családi kastélyát tekintettük meg. A gyönyörű, parkkal körülvett kastély ma Mezőgazdasági Szakközép- iskolának ad helyet. Ezután Szarvaskőn át Szilvásváradra vezetett utunk, ez utóbbi helyen ebédelt meg a csoport. Délután a Mátra és a Bükk hegység között az Egri-patak partján fekvő Eger belvárosában sétáltunk, megnéztük az 1830-as években épült Bazilikát és a régmúlt történelmére is visszaemlékező egri várat. A vár alja felé vezető kanyar¬gós utcák középpontjában a Dobó István tér áll. Az itt elhelyezkedő eklektikus stílusú Városháza, a barokk kori Minorita-templommal, a Dobó szobor a Végvári harcosok emlékművével felejthetetlen látványt nyújtanak.
A nap programja a Szép-asszony völgyében vacsorával zárult. A csapat éjfélkor kissé fáradtan, de élményekben gazdagon tért haza.

 
 

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu
Könyvtárközi kölcsönzés: konyvtar@mezobereny.hu

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség