2019. június 18., kedd,  Arnold és Levente
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu

 
   
 

Helyismereti adatbázis keresőfelülete

Helyismereti adatbázis kereső
12077
Adatlap típusa: Sajtó
Landmark Kosárlabda Fesztivál == Mezőberényi Hírmondó, 1997.09
T.: kosár; landmark; Iványi Dalma; Takács János.

p.10
Augusztus 16-án második alkalommal került megrendezésre az egyre népszerűbb szabadtéri egypalánkos kosárlabda bajnokság. Elmúlt évben a Petőfi Sándor Gimnáziumban négy palánkon zajlott a küzdelem, 37 csapat részvételével.Idén több csapatra számítottunk, ezért zavartalanabb lebonyolítás érdekében a Martinovics utcai sportudvarba helyeztük át a helyszínt. Itt nyolc palánk, új aszfalt és remek kiszolgáló helyiségek várták az előzetesen jelentkezett 56 csapatot. A helyi 3+1 fős csapatokhoz sok megyei és néhány megyén kívüli csapat is csatlakozott.Több ismert játékos mellett jelen volt a magyar válogatott erőssége, az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő Iványi Dalma is. A műsorközlést remekül látta el a békési sportriporter, Takács János. A legnépesebbnek 18-99 korosztály bizonyult, a férfi mezőnyben 26 csapat lépett pályára. Az átlag 45 év csapatában játszott Szűcs Gábor- Szugyiczki János - Siklósi István trió, hozzájuk csatlakozott a 220 centiméteres orosházi Grósz László. Pályára lépett egy békéscsabai orvoscsapat is Dr. Magyar László vezérletével. Ők a játék mellett orvosi ügyeletet is elvállalták. Nem egy mérkőzés a 15 perces játékidő utolsó pillanataiban dőlt el. Ez a tény azt bizonyítja, hogy nagyon kiegyenlített volt a mezőny.

A Landmark Kosárlabda- Fesztivál eredménye:

Nők
14 éves korig: 1. Schirocco, 2. West Cats, 3. Streetbalerinák (valamennyi mezőberényi)
14-18 évesek: 1. Albatrosz (Mezőberény) 2. Puding (Békéscsaba), 3. Aranyhalak (Mezőberény)
18 év felettiek: 1. Street Banyák (Mezőberény) 2. Madzagfalvi Matrónák (Békés) 3. Ámokfutók(Mb.)

Férfiak
14 éves korig: 1. The-Team (Mb.) 2. Esetlenek (Békéscsaba) 3. Bird (Mb.)
14-18 évesek: 1. Vályogvetők (Békéscsaba) 2. Pengék (B.csaba) 3.Bayern Blümchen M.berény)
18 év felettiek: 1. Speed(Mb.) 2. Csiga-go (Mb.) 3 Danon Joghurt (Gyula)

Különdíjak: A legjobb nevet a Madzagfalvi Matrónák választották. A torna legfiatalabb játékosa Mike Ágoston (B.cs.) volt. A játékosok között legkorábban Iványi Lászó (Mb.) született. A torna szépségkirálynője: Lódi Eszter (Debrecen). A hárompontos dobóversenyt az idősebbek közül Király Norbert(O.háza), a fiatalabbaknál Feifrikk Ferenc (B.csaba) nyerte. Tombolasorsoláson az Iványi Dalma által felajánlott mezt Miklósik Ivett(Mb.) az egyetemi pólót Boczonádi Lajos(Mb.) nyerte.
A torna folytatását aug. 20-án Békésen rendezték meg a berényi fesztivál mintájára. Itt is szinte minden korcsportban mezőberényi sikerek születtek. Az eredmények bizonyítják, hogy a tornatermi kosárlabda mellett a streetballt is megszerettük. A torna lebonyolításában sokat segítettek a kosárlabdát szerető helyi sportbarátok.

A kosárlabda-festivál támogatói voltak: Landmark KFT, Marathon Trade Sportszergyártó KFT, OTP Bank Mezőberény, Mezőberény Város Önkormányzata, I. Sz. Általános Iskola, Triuer KFT, Frey Péter vállalkozó, Bálint Imre vállalkozó, Pepsi Cola, Berényi Tégla, Szőtt-Ker Bt., Limo-Mix, Gergely István koporsókészítő, Frey Tibor vállalkozó, Bábolna Baromfi Békéscsaba Kft., Sí-Sport-Turisztika Békéscsaba, Berényi Savanyú, Madarász Ferenc gumijavító, Szilvia Csemege, Papp és Papp Sport, Berény Color Bt., Centrál Europion Holding LTD, Toron Rádió, Csaba Rádió, start Rádió, Alföld Rádió, Alföld Rádió, Cervinus Rádió, Rádió 47., Iványi Dalma.

A rendezők nevében köszönjük: Hidasi László és Pipis István

 
 

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu
Könyvtárközi kölcsönzés: konyvtar@mezobereny.hu

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség