2020. szeptember 20., vasárnap,  Friderika
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: +36 70 400-2481
E-mail: mezobereny.konyvtar@gmail.com

 
   
 

Hírek

2020. szeptember 04.
Behálózva – tematikus könyvajánló

Az elmúlt több mint egy évtized során az internet világa, azon belül is a közösségi média rengeteget fejlődött, és mára életünk szerves részévé vált. A közösségi média befolyása társadalmunkra tagadhatatlan, és ahogy egyre egyszerűbbé válik a folyamatos kapcsolattartás az online világgal, úgy egyre többek életére gyakorol majd jelentős hatást ez a médium.Mindennek pozitív és negatív következményeit is láthatjuk nem csak az online „világban”, de magunk körül is.


Talán nem is tudatosul bennünk, de szinte függünk a hírektől. Többnyire az alapján hozzuk meg döntéseinket, amit éppen a hírekben mondanak nekünk. Hogy az elhangzottak mennyire fedik a valóságot, arra nehéz válaszolni. Gondoljunk csak egy egyszerű példára. Mielőtt kilépünk az ajtónkon, gyorsan ellenőrizzük a neten, vajon milyen odakint az időjárás. Megnyugodva látjuk, hogy nem lesz szükség az esernyőre. Ám amint a szabad ég alá érünk, kellemetlenül hideg esőcseppeket érzünk a nyakunkban. Talán elég lett volna kinézni az ablakon...

Előnyként rögzíthetjük, hogy a világháló használata kapcsolattartásra teremt lehetőséget. Ám ez egyben hátrány is, hiszen elszigeteltséget, személytelenséget okoz. Láttunk már olyan társaságot egy kertvendéglő asztala körül ülni, akiknek tagjai mind a telefonuk képernyőjét bámulták meredten?

Ezt továbbgondolva, az instant, csonkolt szavú üzenetek használata vajon mennyiben segíti a fiatalok helyesírási, fogalmazási készségét, kommunikációs képességét - igazi hús-vér emberekkel!

Tematikus ajánlónkban mindenre választ kaphatnak.

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: +36 70 400-2481
E-mail: mezobereny.konyvtar@gmail.com

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség