2020. április 10., péntek,  Zsolt
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: +36 70 400-2481
E-mail: mezobereny.konyvtar@gmail.com

 
   
 

Hírek

2020. március 09.
A Könyvtár ajánlja
J. P. Delaney: A lány a múltból

Különös gondolatokat jár körbe az író ebben a könyvében, amelyeket egy igen izgalmas és érdekes történetbe ágyazva tár elénk. A kötet külön érdekessége, hogy a múlt és a jelen kirakóiból áll össze egy igen meghökkentő kép.


A sorokat olvasva elgondolkodhatunk azon, hogy mennyire függünk az anyagi javaktól, amelyeket egyre csak gyűjtögetünk magunk körül, holott biztosan akad olyan értéktárgyunk, amelynek létezéséről már el is felejtkeztünk, hiszen egy fiók mélyén kuksol. Akkor vajon mennyire értékes számunkra ez a tárgy? Ennyire leküzdhetetlen, irányíthatatlan lenne bennünk a birtoklási vágy?

 

A történetről

Képzeljünk el egy minimalista, ám csúcstechnológiás házat, amelyben semmilyen személyes tárgyat nem tűr meg tervezője, a titokzatos építész. A beköltözés előtt álló lakóknak egyenesen megtiltja, hogy díszpárnát, fényképet, vagy akár egy könyvet is magával hozzanak. A teret ugyanis arra szánták, hogy megváltoztassa azt, aki benne él – és ez be is következik…

 

Mesterien megírt, letehetetlen thriller, mely új dimenziót ad a műfajnak. A cselekmény szakadatlan csavarokon át érkezik el a meghökkentő végkifejletig.”

Booklist

 

Letaglózó erejű thriller, ami az idő és a nézőpontok eszközével fejezetről fejezetre folyamatosan növeli a feszültséget, közben nehéz erkölcsi kérdéseket tesz föl a regény szereplőinek és az olvasóknak.”

Amazon

 

Szeged, Maxim Kiadó, 2017., 358 p.

Könyvtári jelzet: D 43

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: +36 70 400-2481
E-mail: mezobereny.konyvtar@gmail.com

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség