2019. október 24., csütörtök,  Salamon
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu

 
   
 

Hírek

2019. április 12.
A Könyvtár ajánlja
Mark Verkstegen & Pete Williams: Nyerj csatát naponta

Eddz és egyél, mint a legnagyobbak, és tartozz az élet elitalakulatához!


Vészesen közeleg a strandszezon, amikor már nem rejtegethetjük bűnözéseink eredményét úgy, mint télen, a nagykabát alatt. Ideje hát formába hoznunk magunkat. Ebben nyújt hatékony segítséget a két szerző közös könyve.

 

MARK VERSTEGEN a világ egyik leginnovatívabb teljesítményfejlesztő szakembere, öt könyv szerzője. Az EXOS alapítójaként és elnökeként teljesítmény-, illetve táplálkozási szakértői csapatot irányít, amely az Egyesült Államok különleges erőinek katonáit és legnevesebb sportolóit készíti fel. Az EXOS által támogatott sportolók szinte minden elismerést begyűjtöttek, amit sportban csak lehetséges.

 

Pete Williams több mint egy évtizede dolgozik együtt Mark Verstegennel, társszerzője az úttörő szemléletű Core Performance-nak (mely forradalmasította a funkcionális edzést), illetve az azt követő négy könyvnek. Okleveles személyi edző, korábban az USA Today sportújságírója volt. Számos könyv szerzője és társszerzője. Lelkes állóképességi sportoló.

 

Láthatjuk tehát, hogy e két szakember tudásában, tanácsaiban bátran megbízhatunk, és a feltűnően pozitív eredményt készpénznek vehetjük, amennyiben hajlandóak vagyunk követni útmutatásaikat.

 

A könyv kiemelt figyelmet fordít a törzs izmainak stabilizálására és mobilizálására, ami nemcsak abban segít, hogy ruganyosabbak és kitartóbbak legyünk, hanem a mindennapi életben is nagy hasznát vesszük megerősödött fizikumunknak, nagyobb állóképességünknek. A benne található táblázatok hatékony segítséget nyújtanak edzéstervünk összeállításában, a (fekete-fehér) fotók pedig lépésről lépésre visznek végig bennünket a gyakorlatok kivitelezésén.

 

Ez a könyv azonban több, mint csupán edzéstervek összefoglalása. Hasznos tanácsokat kapunk a gondolkodásmód, táplálkozás, hidratálás témaköreiben is, a szakemberek továbbá kellő figyelmet fordítanak a nyújtás és a regeneráció fontosságára is, hiszen az izom akkor fejlődik, amikor pihen!

 

Amit a könyvből tanultak rendszeres és szabályos betartása mellett kapunk:

- gyorsabbá, robbanékonyabbá és erősebbé válunk;
- hatékonyabban tudunk mozogni, és közben a sérülések esélyét is jelentősen csökkentjük;
- elérjük, hogy a csípőnk, felsőtestünk és a vállövünk erősebb és hajlékonyabb legyen;
- karcsú, erőteljes, ellenálló fizikumra teszünk szert;
- megváltozik a gondolkodásmódunk, reformálódik a táplálkozásunk és a pihenésünk is.

A ’Nyerj csatát naponta!’ nem kívánja, hogy életünk végéig vasszigorral eddzünk és lemondásokkal teli életet éljünk. A gyakorlatokat könnyedén alakíthatjuk rövid távú céljainkhoz is, edzettségi szintünknek megfelelően variálhatjuk azokat. Ami viszont elkerülhetetlen, hogy amennyiben nap mint nap figyelmet fordítunk testünkre, egy fittebb, teljesebb, egészségesebb és sikeresebb életet élvezhetünk.


A szerző szavai:

„Rendkívül inspiráló látni, amikor folyamatosan csúcsteljesítményt nyújtó emberek minden etikus lépést megtéve próbálják egyre magasabb szintre emelni a teljesítményüket. Megtiszteltetés számunkra, hogy egy kicsit a te utazásodnak is ösztönzést nyújtó részesei lehetünk. Mélyen tiszteljük benned a magas színvonalú teljesítmény megtestesülését. Ez sokak szerint jelentős áldozatokkal jár, de ők nem értik, hogy ha a saját magad által meghatározott célért, az életcélodért élsz, és hasonlóan gondolkodó társak vesznek körül, akiket szeretsz és tisztelsz, az a legkevésbé sem áldozat. Hanem maga a teljes élet.”

 

Budapest, Jaffa Kiadó, 2018. 272 p.

Könyvtári jelzet: 796 V 75

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu
Könyvtárközi kölcsönzés: konyvtar@mezobereny.hu

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség