Könyvtár
2020. július 27.
Mitől otthonos egy lakás? – könyvajánló

Teljesen és igazán csak saját otthonunkban tudjuk otthonosan érezni magunkat, ami lehet régi építésű, új tervezésű, kőpadlós falusi ház, ultramodern vagy vidéki stílusú.

Mégsem otthonos minden lakás – kívülállóként szemlélve. Mikor mondjuk egy lakásra, hogy otthonos? Mert igenis vannak – az otthonosság érzését kiváltható – tárgyak, dekorációk, téri megoldások. A lakberendezésben számos lehetőség van az otthonosság hangsúlyozására.

Egy jól tervezett alaprajz, az elképzelésnek megfelelő bútorzat, kényelmes, otthonos, kellemes klímájú, esztétikus kialakítású, megfelelő terek, helyiségek. A falak színe, burkolat, formák, színtársítások, kontrasztok, tapéta, különleges festési eljárások, minták, színfoltok, élénk, rikító, meghökkentő vagy halvány, visszafogott, klasszikus vonalak, fogantyúk, függönyök, lakástextilek.

Otthonunknak tükröznie kell ízlésünket, legyen egyéni, egy meghitt pihenőhely a hétköznapok világában. Kézenfekvő megoldások, formabontó gondolatok, egyszerű vagy stílusos elemek.

Tematikus ajánlónkban ezekről a megvalósításokról is olvashat.