Könyvtár
2022. január 05.
2021 november-december_gyerek-ifjúsági
Kölcsönzési toplista olvasói kölcsönzések alapján

kicsi-2._lengemesek.jpg

A meséjéből megtudjuk, hogy Füttyös Vilkó már kiskorában is igazi örökmozgó volt, mindenhová felmászott, és picit sem zavarta, ha veszélyes helyzetbe került. Az is kiderül, hogy Lile pedig – sok mai gyerekhez hasonlóan – nagyon válogatós kislány volt.

kicsi-3._szerencse_mozdonya.jpg

Henry szentül hitte, hogy a zord téli időben nem boldogulna szerencsevagonjai nélkül. Ám egy napon úgy hozta a helyzet, hogy egy különleges megbízatást megszokott kocsijai nélkül kellett végrehajtania.

kicsi-4._titkos_tortenetek.jpg

Féltve õrzött "nagy titkokról" szólnak ezek a nyolcéveseknek ajánlott történetek. Feri egy kutyakölyköt rejteget, Totya barlangban rejtõzködik az iskola helyett, Zora, a boszorkány féltve õrzött titka pedig az, hogy elfelejtette a varázsigéket...

kicsi-5._thomas_3.jpg

Zajlik az élet Sodor szigetén, Thomas mindent megtesz, hogy saját szárnyvonalat kapjon....

kicsi-6._thomas_5.jpg

A szemtelen, mindenkit bosszantó Percy olyan kalandot él meg, amiben ugyancsak össze kell szednie minden bátorságát. Bill és Ben rájön, hogy a kőfejtő nem is olyan unalmas hely, Sir Handel pedig megérti, hogy jobb, ha nem gorombáskodik a vagonokkal. 

kicsi-7._anna_peti_....jpg

Igen, eltelt pár év, Anna és Peti megnőttek, és megszületett az újabb kistestvér: Gergő! 

kicsi-8._anna_peti_....jpg

Bartos Erika meséi és rajzai nagy segítséget jelentenek a kisgyerekeknek ahhoz, hogy a nap során felgyülemlett szorongásokat oldják, és a gyerekek választ kapjanak olyan kérdésekre, amelyeket még nem is igazán tudnak feltenni, vagy amelyekre a szülőknek nem volt idejük válaszolni. 

kicsi-9._bogyo_es_baboca.jpg

Bogyó és Babóca papírsárkányt készítenek. De jaj! Feltámad a szél, és elsodorja a kis barátokat! Vajon hogyan érnek majd földet? No és léteznek-e boszorkányok?

kicsi-10._bogyo....jpg

Bogyó, Babóca, Pihe, és Döme áfonyaszedésre indulnak az erdőbe. Döme, a krumplibogár addig tolakodik, lökdösődik a keskeny ösvényen, míg végül belöki Pihét a patakba….