Könyvtár
2021. július 05.
2021 május-június_gyerek-ifjúsági
Kölcsönzési toplista olvasói kölcsönzések alapján

kicsi-Enola.jpg

Amikor Sherlock Holmes ifjú húga, Enola Holmes tizennegyedik születésnapján rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyja, Mycroft, bentlakásos iskolába küldené a lányt, míg Sherlock nyomozásba fog, ám Enolának más tervei vannak.

kicsi-365_mese.jpgKalandozz Meridával a Skót-felföldön, repülj a Varázsszőnyeggel Jázmin társaságában, keresd az igazságot Aranyhajjal, és olvass a Csipkerózsika, a Hófehérke és a hét törpe, a Mulan és megannyi más film szereplőiről!

kicsi-bogyo.jpg

Babóca tulipánjai alig bújnak elő a földből, Baltazár máris végigszáguld a kiskerten gördeszkájával. Nyáron Bogyó palacsintájának örülhetnek a kis barátok, ősszel együtt szüretelik a Százlábú szőlőjét, télen pedig sok szép hóember épül a dombon.

kicsi-Sarkanyovi.jpg

Vajon milyen lesz az első nap az oviban? Tényleg lesz ott sok-sok játék, lesznek új barátok?

kicsi-Gombos_Jim.jpg

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta története rég felvételt nyert a gyermekirodalom klasszikusainak sorába. A két jó barát újabb kalandos utazásra indul. Nem tántorítja vissza őket sem a messzi út, sem a tenger mélye, sem a hegyek égbe nyúló orma, ha céljukat el akarják érni.

kicsi-Akkor_szakitsunk.jpg

Miért kell a szilveszternek feltétlenül az önfeledt bulizásról szólnia? Van az úgy, hogy az ember legfeljebb annyira vágyik, hogy egy rossz film előtt belesüppedjen a kanapéba, csokit és chipset tömjön magába, és közben zokogva búcsúztassa az óévvel együtt a frissen gallyra ment kapcsolatát.

kicsi-A_metro_fantomja.jpg

Mi történik a metróalagútban? Miféle titkot rejt a föld alatti folyosórendszerben élő hatalmas macska, aki rettegésben tartja a város rágcsálóját? Lehet, hogy szellem?

kicsi-Legyturmix.jpg