Könyvtár
2009. október 06.
A NAVA elindította Tematikus Gyűjteményi oldalát

A Nemzeti Audiovizuális Archívum bemutatja Tematikus Gyűjteményi oldalát, amely elérhető a NAVA-pontok számára a http://tematikus.nava.hu/ oldalon.

Értékes tartalmak kínálata, könnyen elérhető formában. Ez a célja a NAVA televíziós kollekciójából szemezgetett, fontos kulturális és emberi értékeket, illetve aktuális eseményeket közvetítő műsorok tematikus gyűjteményekké való rendezésének.

A NAVA ízelítőként négy összeállítással indítja útjára Tematikus Gyűjteményét.

  • A 150 éve született Benedek Elek tiszteletére készített válogatás a mesekedvelők körében számíthat népszerűségre, hiszen több mint 300 mese között böngészhetnek a látogatók. Külön Benedek Elek fejezet a nagy mesélő emlékének.
  • A legszemélyesebb válogatás a NAVA tematikus oldalán az Emlékezés Cseh Tamásra című gyűjtemény. Cseh Tamás dalait, a róla készült filmet, portréműsort láthat itt az érdeklődő.
  • A Csillagászat Nemzetközi Éve alkalmából, az Ég és Föld elnevezésű összeállítás a NAVA csillagászati témájú műsorait mutatja be.
  • Nyugat 100 címmel 2008-ban emlékévet rendeztek. Az Archívum azzal tiszteleg a máig legjelesebb irodalmi orgánum emlékének — és ajándékozza meg egyben a magyar irodalom szerelmeseit —, hogy a televízióban sugárzott minden témához kapcsolódó adást egy csokorba gyűjti.