Könyvtár

Helyismereti adatbázis kereső

1785
Adatlap típusa: Sajtó
Nem csak ügyesek, szépek is: berényi mazsorettsikerek az opolei Eb-n == Békés Megyi Hírlap Online, 2007.09.18
Link:http://www.bmhirlap.hu/index.php?apps=cikk&d=2007-09-18&r=1&c=628757

T.: mazsorett; Opole; Európa-bajnokság; Mezeiné Szegedi Erzsébet; Molnár Zsuzsanna; Gyurkó Brigitta.

Kiválóan szerepelt a Mezőberényi Mazsorett Együttes a lengyelországi Opoléban, az Európa-bajnokságon. A lányok, két érem és sok remek helyezés mellett, Molnár Zsuzsanna révén, kiérdemelték a Miss Mazsorettnek járó elismerést is.


Az együttes vezetője, Mezeiné Szegedi Erzsébet lapunknak elmondta, hogy a megmérettetésen nyolc ország 72 csapata vett részt. A botos szóló kategóriába, a kadett korcsoportban Szőcs Viktória a harmadik helyet szerezte meg, s ugyanitt, csak már a szeniorok között Molnár Zsuzsanna szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A legnagyobb siker ugyancsak a 15. évében járó ifjú hölgy nevéhez fűződik. Molnár Zsuzsi óriási meglepetésre, 18-19 éves vetélytársait megelőzve érdemelte ki a Miss Mazsorett címet. Dupla öröm a mezőberényiek számára, hogy 2. udvarhölgynek Gyurkó Brigittát választotta a zsűri. Az Európa-bajnokság története során ebben a versenyszámban két magyar még soha nem állhatott fel a dobogóra. Molnár Zsuzsanna elmondta, hogy szemerkélő esőben kellett színpadra lépnie, így bemutatógyakorlata pontos kivitelezése mellett arra is kellett ügyelnie, hogy el ne csússzon.

- Nálam idősebbek között kellett indulnom, így nem sok esélyt adtam magamnak. Az eredményhirdetéskor el is eredtek a könnyeim - emlékezett vissza az ifjú győztes. Gyurkó Brigitta szakadó esőben lépett a nézők elé, s mint megjegyezte: ő sem bízott abban, hogy dobogóra állhat.