Könyvtár
2011. november 29.
Erdős Norbert volt a mesélő

Könyvtárunk és a Könyvtárpártoló Alapítvány „Mesélj nekem!" sorozatának vendége 2011. november  25-én Erdős Norbert kormánymegbízott, országgyűlési képviselő volt

2011. november 25-én Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, választókerületünk egyéni országgyűlési képviselője olvasott mesét a mezőberényi gyerekeknek. A politikus kisgyerekkori kedvenc meséjét — A vakond nadrágját — olvasta fel saját példányából.

image001.jpg
A patinás könyv bemutatkozik

image002.jpg
Kezdetét veszi a felolvasás

image003.jpg
Elmerülve

image004.jpg
Laura, Erdős Norbert kislánya így hallgatta apát

A mesefelolvasást kézműves foglalkozás követte. A gyerekek ablakra ragasztható matricát festettek — a figurák a  mese szereplőit elevenítették fel.

image005.jpg
Készülnek a matricák

image006.jpg
Szárny a madárnak — papírból

Amíg a gyerekek a foglalkozáson vettek részt, Erdős Norbert a sajtó illetve az érdeklődők rendelkezésére állt. A könyvtár honlapjainak látogatói éltek a lehetőséggel: tettek fel kérdéseket a képviselőnek. Ezeket tolmácsoltuk neki, aki e rendkívüli „fogadóóra" keretében közvetlen beszélgetés formájában válaszolt. A kérdések és Erdős Norbert válaszai a Mezőberényi Hírmondó decemberi számában interjúalakban fognak megjelenni.

image007.jpg
Beszélgetés mezőberényiekkel

(Fotó: Vágvölgyi Mihály)