2019. december 15., vasárnap,  Valér
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu

 
   
 

Hírek

2019. május 15.
A Könyvtár ajánlja
Clare Mackintosh: Az igazság pillanata

Az írónő nem bízza a véletlenre a feszültségkeltést. A prológusban egy anyát mutat be nekünk, aki egy esős délutánon éppen hazafelé tart a kisfiával. Kézen fogva sétálnak. Az idő szürke, szomorkás. A hangulat baljóslatú. És megtörténik a baj.

 


Egy szempillantás alatt romba dőlhet az ember élete. Az eddig megszokott napi békés rutint felváltja a fájdalom, az üresség érzése, a gyász. Hová lehet ezek elől elmenekülni? És ha valaki mindent maga mögött hagy, elmegy messzire, és új életet kezd, az azt jelenti, hogy a múltját és a szenvedését is hátrahagyja?

 

Jenna Gray a walesi tengerparton, egy elhagyatott kis házikóban igyekszik megnyugvást találni. Ám ez lehetetlen. Hogyan is törődhetne bele csak úgy a megváltoztathatatlanba? Őrült elszántsággal folyik bele az ügy felgöngyölítésébe, és egy bizonyos határt átlépve már nemcsak a szakmai, hanem a magánélete is összefonódik a nyomozással.

 

Egy másik szálon Ray Stevens felügyelővel ismerkedhetünk meg, aki minden erejével igyekszik igazságot szolgáltatni Jennának. Ahogy telik az idő, a férfi talán már nem csak szakmailag akar bizonyítani. Többet akar nyújtani, mint pusztán az ügy megoldását. Lassan a magára maradt édesanya is észreveszi a lehetőséget, ami elvezetheti egy boldogabb élethez. A múltja azonban továbbra sem hagyja nyugodni, a következmények pedig elsöprőek lesznek.

 

Érdemes figyelmesen olvasni, mert a könyv első harmadában egy olyan döbbenetes fordulat található, amitől óhatatlanul is vissza kell lapoznunk! Ez a csattanó mindenképpen felér egy akkora olvasói élménnyel, ami miatt érdemes végigküzdenünk magunkat a kissé nehézkesen induló részen.

 

Clare Mackintosh tizenkét évet töltött el a rendőrség kötelékében, bűnügyi nyomozóként és közrendvédelmi parancsnokként. 2011-ben hagyta ott a rendőrséget, hogy szabadúszó újságíróként és média-tanácsadóként dolgozzon, most pedig főállású író. A Chipping Norton Irodalmi Fesztivál alapítója.

 

Vélemények

„Ez az írás megkapó, az elbeszélés pedig addiktív. Izgalom izgalmat követ, fenyegető hangulat és félelem uralkodik, a vég pedig nagyot szól. Ez egy olyan könyv, amit nem fogok elfelejteni egy jó darabig.”

AMAZON

 

„Komplikált történetvezetés és lenyűgöző karakterek teszik a könyvet az egyik legjobb lélektani thrillerré.”

GOODREADS

 

„Magával ragadó, nagyon hiteles és mélyen felkavaró. Rendkívüli és hihetetlenül okos alkotás. Clare Mackintosh megindítóan, döbbenetesen fordulatokkal ír a gyászról, a bűntudatról és a félelemről.”

Kirkus Reviews

 

Szeged, Maxim Kiadó, 2016., 367 p.

Könyvtári jelzet: M 10

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu
Könyvtárközi kölcsönzés: konyvtar@mezobereny.hu

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség