2019. december 10., kedd,  Judit
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu

 
   
 

Hírek

2019. április 03.
A Könyvtár ajánlja


Elizabeth Millard: Kiskert a konyhában

Változtasd a konyhádat egész évben termő kiskertté!


Talán meglepő lehet az alábbi kijelentés, de ahhoz, hogy zöldségeket termesszünk, nincs szükségünk kertre. Elegendő néhány egyszerűen beszerezhető eszköz, a lelkesedésünk, valamint törődő gondoskodásunk, amit növényeink gazdag termésükkel hálálnak majd meg.

 

Mennyire csodálatos és szívet melengető érzés lehet, hogy a picike magból, amit elültetünk, a szemünk láttára, napról napra fejlődve növekszik és fejlődik az ízletes, friss növény, ami tápláló, tele van vitaminokkal, és hála a különböző praktikáknak, vegyszermentes, hiszen természetes összetevőjű otthoni készítményekkel is védekezhetünk a kártevők ellen.

 

Lépésről lépésre, színes fotókkal illusztrálva mutatja be a szerző a különböző növényekkel kapcsolatos előkészületeket, gondozásukat, így biztosra vehetjük, hogy sikert is aratunk, a konyhakerti növényeink mellett.

 

A türelmetlenebb egyéneknek is van ám jó hírünk. Amennyiben csírákkal kezdi a kísérletezést, az ültetéstől számított néhány héten belül máris fogyaszthatóak a saját maga termesztette aprócska, ám tápanyagban annál gazdagabb, ropogós hajtások. Az elszántabbak pedig néminemű felszereléssel akár komolyabb zöldségféléket is falatozhatnak, úgy mint paradicsom, saláta vagy burgonya. Ami pedig ebben a folyamatban a legizgalmasabb, hogy akár pizsamában is leszüretelhetjük a termést.

 

A szerző hatékony segítséget nyújt abban, hogy milyen növényeket válasszunk, hogyan neveljük őket úgy, hogy alacsony költségek mellett is bőséges termésben részesüljünk; továbbá hasznos tanácsokat ad a különböző ültetőedények, a talaj, a megvilágítás, az öntözés és a kártevők elleni védekezés kérdéseiben is, illetve bemutatja az egyes növények esetében a leggyakrabban előforduló problémákat, és azok orvoslását is.

 

A tartalomból:

- Hogyan nevelhetsz ehető növényeket otthon?

- Gyógy- és fűszernövények

- Salátafélék

- Paradicsom- és paprikafélék

- Zöldségek

- Csírák

- Magoncok

- Gombák

- Mikrozöldek

 

Csodálatos színes fotókkal illusztrált könyv.

 

Budapest, Bioenergetic Kft., 2016. 221 p.

Könyvtári jelzet: 635 M 68

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu
Könyvtárközi kölcsönzés: konyvtar@mezobereny.hu

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség