2019. október 24., csütörtök,  Salamon
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu

 
   
 

Hírek

2019. március 25.
A Könyvtár ajánlja

Európa legszebb borútjai - Bortúrák ínyenceknek Bordeaux-tól Tokajig


Az ember talán nem is gondolná, de a bortermelés kezdetei egészen a Kr. e. 5. évezredre nyúlnak vissza. Még napjainkban is vannak olyan borvidékek, ahol a szőlőművelés változatlanul izomerőt és kézi munkát igényel, mint a simerok, minószok és rómaiak idején.

Évszázadok alatt a gazdák olyan hagyományt teremtettek, amely számos európai bortermő vidéken ma is tovább él.

 

 

A könyv izgalmas útvonalak mentén fekvő történelmi múltú falvakat, városokat mutat be, végigjárja az ismert borutakat, csakúgy, mint a kanyargós ösvényeket. Ismerteti a szőlőfajtákat, birtokokat, borfesztiválokat, és arra sarkallja az olvasót, hogy maga is felkeresse e gazdag kulturális örökséggel rendelkező vidékeket.

 

 

Ebben a kötetben híres borvidékekre látogathatunk el, és harminckilenc bortúrán vehetünk részt. Kevésbé ismert, ám ugyancsak elbűvölően szép tájakat és finom borokban gazdag régiókat is felfedezhetünk. Az útleírások a turistalátványosságok bemutatása mellett felhívják a figyelmet a történelmi városközpontokra, az érdeklődésre leginkább számot tartó pincészetekre, felvilágosítást nyújtanak a borvidékekről és az egyes országokra jellemző szőlőfajtákról. A piktogramokkal ellátott térképeknek és csodaszép, színes fotóknak köszönhetően az olvasó az útikönyv és a fotóalbum ideális kombinációját veheti kézbe.

 

 

A könyv jóvoltából az alábbi országokban barangolhatunk képzeletben (és ha kedvet kaptunk hozzá, akkor a valóságban is): Németország, Svájc, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Magyarország, Horvátország, Görögország.

 

 

Budapest, Kossuth Kiadó, 2018. 448 p.

Könyvtári jelzet: 641 E 96

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu
Könyvtárközi kölcsönzés: konyvtar@mezobereny.hu

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség