2019. december 16., hétfő,  Etelka és Aletta
 
 
Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára
A A A

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu

 
   
 

Hírek

2019. december 13.
A Könyvtár ajánlja
Csodákkal teli éjszaka

A karácsonyi időszak legtöbbünk számára bizony stresszel jár. A tökéletességnél alább nem adjuk, és igyekszünk akár erőnkön felül is ragyogóan tisztává varázsolni otthonunkat, beszerezni és becsomagolni az ajándékokat, vendégül látni szeretteinket, meglátogatni a rokonságot, barátokat. Hol marad ilyenkor az egymásra figyelés, a csendes elmélyedés?


2019. december 05.
A Könyvtár ajánlja
Podhorányi Zsolt: Kastélytúrák kalauza

Szórakoztató művelődéstörténeti útikönyvet tart a kezében az olvasó, amely a magyar épített örökség talán legveszélyeztetettebb kincseinek históriájába, a kastélyok világába kalauzolja az érdeklődőket. Kik voltak az egykori nemesi rezidenciák lakói, és hogyan éltek a fényűző szalonjaik mélyén? Milyen épületeket érdemes felkeresnünk, ha a történelmi elit egykori otthonaira vagyunk kíváncsiak?


2019. október 10.
A Könyvtár ajánlja
Nényei Pál: Az irodalom visszavág

Nem könnyű rávenni valakit az olvasásra. Talán még nehezebb a dolgunk, ha kamasz gyerekünkről van szó. Mi lehet a megoldás, ha egy számunkra fontos személlyel azt akarjuk megértetni, hogy a könyvek szeretete, az irodalom mennyire hasznos dolog, és hogy olvasni jó! A válasz talán még soha nem volt ennél egyszerűbb: adjuk a kezébe Nényei Pál ’Az irodalom visszavág’ című könyvét.

 


2019. szeptember 26.
A Könyvtár ajánlja
Benedek Elek: Ezüst mesekönyv

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”


2019. szeptember 24.
A Könyvtár ajánlja
Sólyomi Dávid: Egy ironman vallomásai

Az ember azt hinné, ez csak egy amolyan átlagos könyv, amelyben száraz tényekről és adatokról olvashatunk az ironman versenyre való felkészülésről. A sorokat bújva azonban sokkal többet kapunk: Dávid hosszú és nehéz útja rádöbbent minket arra, hogy igenis bármi lehetséges! Le tudjuk győzni önmagunkat, mert megvan bennünk a kellő intelligencia ahhoz, hogy felismerjük a megoldáshoz vezető utat, melyen elszántan és kitartóan haladva biztosan elérjük kitűzött céljainkat.


2019. augusztus 28.
A Könyvtár ajánlja
Steiner Kristóf: Kristóf konyhája – Mesés menük (nem csak) vegánoknak

Miután kiderül, hogy semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztanak, a vegánok gyakran megkapják az alábbi kérdést: „és akkor mit eszel?” A válasz egyrészt azért egyszerű, mert körülbelül nyolcvanezer féle ehető növény létezik a Földön, másrészt pedig egyre több és több az olyan szakácskönyv, amely változatos és nem mellesleg igen ízletes recepteket nyújt, csupán növényi alapanyagokat felhasználva.


2019. augusztus 16.
A könyvtár ajánlja
W. Bruce Cameron: Egy kutya hazatér

Kiemelkedő történet a rendíthetetlen hűségről és a hihetetlen odaadásról.  Nem hiába mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Nincs a Földön még egy ilyen hűséges és lojális élőlény, mint ez a négylábú jószág. Azt azonban már kevesebben veszik figyelembe, mennyire érzékeny tud lenni egy kutya, és hogy bizony neki is szüksége van szeretetre.

 


2019. augusztus 09.
A Könyvtár ajánlja
Pamuk, Orhan: Isztambul – A város és az emlékek

Aki ezt a könyvet választja, egy izgalmas városregény olvasási élményével gazdagodhat. A szerző figyelemre méltó kultúrtörténeti munkát végzett, ugyanakkor a lelkünket megérintő személyes vallomása, érdekfeszítő memoárja egy sajátságos nemzeti mű is.


< >
 
 

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára


Cím:
5650 Mezőberény, Fő út 4.
Tel: (66) 515-558
Fax: (66) 515-560
E-mail: konyvtar@mezobereny.hu
Könyvtárközi kölcsönzés: konyvtar@mezobereny.hu

Új Széchenyi terv Magyarország megújul Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség